نقدو بررسی انواع موبایل

بررسی گوشی REDMI 9T شیائومی

بررسی گوشی ردمی 9T شیائومی

سلام! قبلا در مورد سیاست های کمپانی های بزرگ درباره تولید گوشی های میان رده صحبت کردم. سیاستشون به این شکل که گوشی های میان رده خودشون رو تقریبا شبیه هم تولید میکنن و توی بعضی از بخش ها تغییر ایجاد میکنن که توی بازه های قیمتی یکسان متناسب با نیاز کاربر گوشی های مختلفی داشته باشند. گوشی REDMI 9T هم دقیقا با همین سیاست تولید و روونه بازار شده. این گوشی از نظر سخت افزاری خیلی شبیه POCO M3 ساخته شده اما تفاوت های خیلی ریزی داره.

REDMI 9T اوایل فوریه 2021 معرفی و بعد از تقریبا یک هفته وارد بازار شد. در حال حاضر توی بازار ایران تقریبا بین 4 تا 5 میلیون تومن معامله میشه. در نتیجه این گوشی رو میتونیم توی دسته گوشی های اقتصادی، دسته بندی کنیم. با این مطلب همراه باشید تا ببینیم شیائومی روی کدوم بخش تمرکز کرده و اصلا چرا این گوشی رو تولید کرده!

[toc]

طراحی و کیفیت ساخت REDMI 9T

اولین تفاوت REDMI 9T با POCO M3 توی بخش طراحیه. POCO M3 کاملا ساده و مینیمال طراحی شده بود اما شیائومی برای REDMI 9T دست به تغییر زده و از طراحی خاصی استفاده کرده. این گوشی هم کاملا پلاستیکیه که با توجه به بازه قیمتی که داره کاملا طبیعیه. شیائومی با استفاده از تکسچر های جذاب قاب پشتی رو به شدت خاص کرده.

قاب پلاستیکی پشت این گوشی پر از تکسچر های ظریفه! شیائومی همیشه برای طراحی گوشی های خودش سنگ تموم میزاره. درسته که این گوشی، یه گوشی اقتصادیه اما کیفیت طراحیه گوشی میان رده رو داره. فریم دوربین ها به صورت مستطیل با لبه های منحنی شکل، بالا سمت چپ قاب پشتی دیده میشه. این فریم از 4 تا سنسور به همراه فلش دوربین داخل خودش میزبانی میکنه. زیر فریم دوربین ها یعنی سمت چپ قاب پشتی لوگو ردمی خیلی بزرگ قرار گرفته که خبری از تکسچر های قاب پشتی روی لوگو ردمی نیست و همین باعث میشه براق به نظر بیاد. توی قاب پشتی دیگه خبری از چیز خاصی نیست.

فریم میانی به صورت یک تکه با قاب پشتی طراحی شده و خبری از تکسچر های قاب پشتی روی فریم میانی نیست. یک دست بودن فریم میانی و قاب پشتی حس خیلی خوبی رو موقع دست گرفتن این گوشی به شما منتقل میکنه. زیر گوشی اسپیکر، درگاه شارژ (Type-C) به همراه میکروفون مکالمه دیده میشه. بالای گوشی اسپیکر دوم، جک هندزفری به همراه سنسور مادون قرمز (IR Blaster) قرار داره. سمت راست فریم میانی دکمه های کنترل صدا و دکمه پاور که با حسگر اثر انگشت ادغام شده وجود داره و لبه سمت چپ فریم به جز خشاب سیم کارت که قابلیت پشتیبانی از دو سیم کارت و حافظه خارجی به صورت همزمان رو داره، خبری از چیز خاصی نیست.

 

پنل جلویی کاملا تخت طراحی شده و حاشیه های نسبتا زیادی داره که باعث شده 83.4 درصد از پنل جلویی به نمایشگر اختصاص داده بشه. دوربین سلفی بالای پنل جلویی توی ناچ قطره ای دیده میشه و بالای دوربین سلفی اسپیکر مکالمه قرار داره.

در مجموع طراحی REDMI 9T واقعا جذابه و با اینکه این گوشی تماما پلاستیکیه میتونه حس خوبی رو به کاربر منتقل کنه. در ضمن این گوشی در برابر پاشش آب مقاومه و نسبت به POCO M3 شیائومی پیشرفت داشته.بیرون زدگی فریم دوربین ها خیلی کمه که میتونه یکی از نکات مثبت طراحی REDMI 9T باشه. نکته منفی در مورد طراحی این گوشی وزن 198 گرمی اون میتونه باشه که با توجه به پلاستیکی بودن توقع وزن کمتری از این گوشی میره اما وزن زیاد باعث نشده موقع کار کردن با این گوشی حس بدی داشته باشید. توی بخش طراحی متناسب با قیمتی که این گوشی داره نمره قابل قبولی رو به خودش اختصاص میده.

نمایشگر REDMI 9T

شیائومی مثل اکثر گوشی های میان رده و اقتصادی خودش از نمایشگر IPS برای REDMI 9T استفاده کرده. بزرگی نمایشگر این گوشی 6.53 اینچ با رزولوشن 1080 در 2340 که باعث شده این نمایشگر تصاویر رو با نسبت 19.5:9 به شما نمایش بده. در مورد کیفیت این نمایشگر باید گفت با توجه به IPS بودن پنل نمایشگر، کیفیت قابل قبولی داره. رنگ ها رو به خوبی نمایش میده اما روشنایی این نمایشگر به اندازه روشنایی نمایشگر ها امولد نیست. بیشینه و کمینه روشنایی این نمایشگر زیاد قابل قبول نیست. عمق رنگ مشکی هم به نمایشگرهای امولد نمیرسه اما 1080 بودن این نمایشگر باعث شده تصاویر خوبی رو به شما نمایش بده. وقتی با زاویه به نمایشگر REDMI 9T نگاه کنید مثل تمام نمایشگر های IPS رنگ ها بهم میریزه و هاله خاکستری رنگ روی نمایشگر دیده میشه. در مجموع توی این بازه قیمتی عملکرد نمایشگر این گوشی واقعا خوبه البته اگر شما به نمایشگر های امولد عادت داشته باشید شاید زیاد شما رو راضی نکنه!

 

باتری و شارژدهی REDMI 9T

شیائومی برای بخش باتری هم تفاوتی بین این گوشی و POCO M3 قائل نشده. این گوشی هم از باتری لیتیوم پلیمری با ظرفیت 6000 میلی آمپر ساعتی استفاده میکنه. یکی از دلایل سنگین بودن این گوشی باتری به شدت خوبشه. عملکرد شارژدهی این باتری واقعا فوق العادس! برای استفاده های روزمره و معمولی به راحتی میتونید تا دو روز روی باتری این گوشی حساب باز کنید. اگر اهل بازی کردن، فیلم دیدن، وب گردی و کارای سنگین با گوشی هستید این باتری میتونه تا یک روز و نصفی شما رو همراهی کنه.

 

این گوشی از قابلیت شارژ سریع 18W پشتیبانی میکنه. داخل جعبه REDMI 9T آداپتور 22.5W قرار داره که فقط میتونه 18W از توان آداپتور رو برای شارژ شدن استفاده کنه. این باتری با توجه به شارژ سریع 18W تقریبا 100 دقیقه زمان لازم داره تا به صورت کامل شارژ بشه. شاید زمان زیادی برای شارژ شدن باشه اما شما به این نکته توجه کنید تقریبا دو ساعت زمان صرف شارژ شدن گوشی میکنید و میدونید دو روز میتونید ازش شارژ دهی داشته باشید که واقعا ارزشش رو داره. در مجموع عملکرد باتری و شارژدهی این گوشی توی این بازه قیمتی بهترین عملکرده!

امنیت REDMI 9T

همونطور که توی بخش طراحی اشاره کردم حسگر اثر انگشت این گوشی با دکمه پاور ادغام شده و دلیل این اتفاق استفاده از پنل IPS هستش. پنل های IPS قابلیت پشتیبانی از حسگر های اثر انگشت زیر نمایشگر رو ندارن. سرعت حسگر اثر انگشت REDMI 9T زیاد چنگی به دل نمیزنه اما آزار دهنده هم نیست. همین که شیائومی حسگر اثر انگشت رو از قاب پشتی آورده رو دکمه پاور کاملا قابل تحسینه! چون دسترسی به حسگر اثر انگشت روی دکمه پاور به مراتب از حسگر اثر انگشت روی قاب پشتی راحت تره.

 

این گوشی از سیستم تشخیص چهره دو بعدی هم برای بخش امنیت استفاده میکنه. از نظر امنیت سیستم تشخیص چهره دو بعدی امنیت زیاد بالایی نداره. چون از دوربین سلفی برای تشخیص چهره استفاده میکنه و از طرفی هم به صورت دو بعدی عکس برداری میکنه، همین باعث میشه امنیت بالایی نداشته باشه. سیستم تشخیص چهره عملکرد قابل قبولی داره که توی نور کم بعضی اوقات دچار اختلال میشه.

دوربین REDMI 9T

بخش دوربین یکی دیگه از بخش هایی که REDMI 9T با POCO M3 فرق داره. شیائومی برای دوربین این گوشی از دوربین 4 گانه استفاده کرده. دوربین های این گوشی از سنسور اصلی 48 مگاپیکسلی، سنسور اولترا واید 8 مگاپیکسلی،سنسور ماکرو 2 مگاپیکسلی و سنسور تشخیص عمق میدان 2 مگاپیکسلی تشکیل شده. شیائومی با اضافه کردن سنسور ماکرو قصد داشته به کاربر خودش این حس رو القا کنه REDMI 9T با POCO M3 خیلی تفاوت داره!

 

  • سنسور اصلی:

عکس ها به صورت پیش فرض یا کیفیت 12 مگاپیکسل ثبت میشن و این یعنی این گوشی از تکنولوژی کواد بایر استفاده میکنه. برا ثبت عکس های 48 مگاپیکسلی، 4 تا عکس 12 مگاپیکسلی گرفته میشه و با هم دیگه ترکیب میشن تا عکس هایی با کیفیت 48 مگاپیکسلی رو ثبت کنن. کیفیت عکس ها زیاد خوب نیست! عکس ها روشنایی خوبی ندارن همچنین جزئیات به خوبی توی عکس های سنسور اصلی ثبت نمیشه اما داینامیک رنگ قابل قبولی دارن. در مجموع عملکرد سنسور اصلی توی این بازه قیمتی نه خیلی خوبه نه خیلی بد کاملا معمولیه!

  • سنسور اولترا واید:

سنسور 8 مگاپیکسلی اولترا واید توی این گوشی تقریبا جنبه تبلیغاتی داره اما همین که شیائومی سنسور اولترا واید قرار داده توی REDMI 9T پیشرفت محسوب میشه! کیفیت عکس ها واقعا خوب نیست. نسبت به دوربین اصلی عملکرد ضعیف تری داره البته زاویه 120 درجه ای دوربین واید واقعا خوبه و گوش های عکس بهم ریخته نمیشه. اگر شرایط نوری مناسبی رو فراهم کنید میتونید عکس های اولترا واید قابل قبولی رو ثبت کنید. در کل عملکرد سنسور اولترا واید این گوشی معمولیه رو به خوبه!

  • سنسور ماکرو:

سنسور 2 مگاپیکسلی ماکرو کاملا جنبه فانتزی داره. سنسور ماکرو فوکوس خیلی خوبی نداره و برای اینکه بتونید عکس ماکرو خوبی ثبت کنید باید وقت و تمرکز زیادی رو صرف گرفتن عکس بکنید. وایت بالانس بهم میزیه و جزئیات خوبی رو هم ثبت نمیکنه!

  • سنسور تشخیص عمق میدان:

عکس های پرتره با کمک سنسور 2 مگاپیکسلی عمق میدان عملکرد قابل قبول و خوبی دارن. اسن سنسور کمک میکنه که سوژه اصلی به خوب یاز بک گراند تشخیص داده بشه و پس زمینه عکس به صورت طبیعی تار بشه. البته توی هر ده تا عکس پرتره، 4 یا 5 تا عکس توی تشخیص سوژه از بکگراند دچار مشکل میشه.

  • فیلم برداری:

شیائومی برای این گوشی از قابلیت فیلمبرداری 1080p با 30 فریم بر ثانیه رو در نظر گرفته. کیفیت و رزولوشن فیلمبرداری این گوشی نسبت به رقبای خودش ضعیف تره چون توی این بازه قیمتی قابلیت فیلمبرداری 4K رو هم میتونیم ببینیم. سرعت تغییر فوکوس زیاد خوبی نداره همچنین عملکرد لرزشگیر دوربین هم چنگی به دل نمیزنه. در کل روی فیلمبرداری این گوشی زیاد نمیتونید حساب باز کنید و کاملا معمولیه!

  • دوربین سلفی:

شیائومی از سنسور 8 مگاپیکسلی برای دوربین سلفی توی این گوشی استفاده کرده. کیفیت عکس های سلفی معمولیه رو به خوبه! عکس های سلفی وضوح و روشنایی خوبی ندارن. موقع زوم کردن عکس ها کاملا آبرنگی میشن. البته اگر بتونید شرایط نوری خوبی رو فراهم کنید میتونید عکس های سلفی قابل قبولی رو ثبت کنید. از سنسور سلفی این گوشی صرفا میتونید برای ثبت عکس سلفی استفاده کنید و انتظار کیفیت خیلی بالایی رو نداشته باشید.

در مجموع به نظر میاد شیائومی برای بخش دوربین تمرکزی نداشته و بیشتر روی طراحی و سخت افزار تمرکز کرده. درسته که با اضافه کردن سنسور اولترا واید سعی کرده دوربین این گوشی رو بهتره کنه اما زیاد موفق نبوده. اگر قصد خرید گوشی توی این بازه قیمتی رو دارید و دوربین گوشی خیلی براتون مهمه، این گوشی نمیتونه شما رو راضی کنه و انتخاب های بهتری توی بازه قیمتی وجود داره.

پردازنده و سخت افزار REDMI 9T

این گوشی از اسنپدراگون 662 (Snapdragon 662) برای قلب تپنده پردازشی استفاده میکنه. این پردازنده با معماری 11 نانومتری ساخته شده و عملکرد پردازشی خوبی داره. توی این بازه قیمتی پردازنده اسنپدراگون میتونه نکته مثبتی برای REDMI 9T محسوب بشه. شیائومی این گوشی رو توی سه نسخه سخت افزاری روونه بازار کرده. 64 گیگابایت حافظه داخلی به همراه 4 گیگابایت رم، 128 گیگابایت حافظه داخلی به همراه 4 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی به همراه 6 گیگابایت رم. عملکرد پردازشی پایداری داره و موقع بازی کردن زیاد با لگ و باگ همراه نیست. شما میتونید بازی call of duty رو روی حالت medium بدون لگ و باگ اجرا کنید. نسخه های 4 گیگابایتی این گوشی توی محیط کاربری بعضی اوقات با لگ و باگ مواجه میشه. در مجموع عملکرد پردازشی این گوشی توی این بازه قیمتی، عملکرد قابل خوبیه!

نرم افزار و رابط کاربری REDMI 9T

این گوشی از اندروید 10 به عنوان سیستم عامل استفاده میکنه که با رابط کاربری اختصاصی شیائومی یعنی MIUI 12 بهینه سازی شده. در مورد رابط کاربری MIUI توی مطالب قبلی توضیح دادم. این رابط کاربری محیط کاربری جذابی داره و همچنین قابلیت شخص سازی زیادی رو در اختیار کاربر قرار میده که با توجه به سلیقه خودش محیط کاربری اختصاصی خودش رو بسازه و ازش استفاده کنه. عملکرد روون و قابل قبولی داره البته بعضی اوقات با لگ و باگ همراه میشه که احتمالا با آپدیت های نرم افزاری بر طرف بشه.

اسپیکر REDMI 9T

تقریبا یک سالی میشه که شیائومی حرکت به شدت جذابی توی گوشی های میان رده و حتی اقتصادی خودش زده. استفاده از سیستم پخش صدای استریو تا قبل از این حرکت شیائومی فقط توی پرچمدار ها مرسوم بود اما شیائومی این رسم رو از بین برده و الان از اسپیکر استریو توی گوشی های میان رده و اقتصادی خودش استفاده میکنه. این گوشی هم از سیستم پخش صدای استریو استفاده میکنه. بلندی صدا واقعا خوبه و همچنین کیفیت و تفکیک صدایی خیلی خوبی رو در اختیار شما قرار میده. اگر اسپیکر براتون اولویت داره و اهل موزیک گوشی دادن و فیلم دیدن هستید، توی این بازه قیمتی قطعا میتونید از اسپیکر REDMI 9T لذت کامل رو ببرید.

جمع بندی

در مجموع اگر قصد خرید گوشی توی بازه قیمتی 4 تا 5 میلیون تومن رو دارید و از طرفی سخت افزار، باتری، طراحی و نمایشگر براتون خیلی اهمیت داره میتونید برید سراغ این گوشی. البته در مورد نمایشگر باید بگم که اگر تجربه کار کردن با نمایشگرهای امولد رو دارید شاید نمایشگر این گوشی شما رو راضی نکنه. در مورد دوربین گوشی باید بگم بین رقبای خودش عملکرد کاملا معمولی داره، در نتیجه اگر اولیت اولتون برای خرید گوشی عکاسی و فیلمبرداریه نمیتونید زیاد روی دوربین این گوشی حساب باز کنید. امیدوارم موقع خرید گوشی توی این بازه قیمتی با خوندن این مطلب تصمیم بهتری رو بگیرید. ممنون که تا انتهای این مطلب همراه ما بودید.

[تعداد: 0   میانگین:  0/5]
مشاهده بیشتر

علی زمانی

نکسوس نیوز پر ببینده‌ترین مجله‌ی اینترنتی فارسی‌زبان در حوزه‌ی فناوری است نکسوس نیوز بهمن ماه 97 شروع به کار کرد و به منبع اخبار تکنولوژی، مقالات راهنمای خرید، بررسی محصول و مقالات تحلیلی تبدیل شد. نکسوس نیوز مورد اعتمادترین رسانه برای رویدادهای فناوری، بررسی گجت‌ها و پوشش نمایشگاه‌های داخلی و خارجی برای کاربران ایرانی است.نگاه بی‌طرفانه به رویدادهای داخلی و خارجی، نوشتن صریح و ساده و انتقال سریع رویدادها، ارزش‌های تیم صمیمی ما هستند و افتخار داریم که ماه به ماه نه تنها بر شمار مخاطبان ما افزوده شده بلکه نرخ حضور و درگیری شما با مطالب‌مان در قالب بازخوردها و نظرات هم رشدی بی‌وقفه داشته است. بلکه همچنان خواهد کوشید در عصر جدیدی از حیات کشورمان بیشتر و بهتر در قلب رویدادهای فناوری ایران و جهان حضور داشته باشد. با نکسوس نیوز همراه باشید تا با یکدیگر مرزهای جدیدی از حیات مدرن، شفاف و دوستانه دیجیتالی را تجربه کنیم. حالا ما این‌جاییم. آمده‌ایم چشم‌انداز فردا را برای‌تان ترسیم کنیم. با نکسوس نیوز فردای دنیای فناوری برای‌تان روشن‌تر می‌شود.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن
رفتن به نوار ابزار