راهنمای خریدلوازم صوتی

بهترین هدست های گیمینگ در بازار ایران (تیر ۱۴۰۰)

هدست گیمینگ از آن دسته محصولاتی است که حداقل دو سه سال مهمانمان خواهد بود؛ پس باید با توجه به رقمی که هزینه می‌کنیم، بهترین گزینه را بخریم. در این مقاله بهترین هدست های گیمینگ بازار ایران را معرفی می‌کنیم.

برای گیمرها، چه گیمرهای کامپیوتر و چه کنسول‌های بازی، هیچ سیستم صوتی یا اسپیکری نمی‌تواند جای هدست را بگیرد. اگر می‌خواهید در بازی موردعلاقه‌تان غرق شوید، چاره‌ای جز استفاده از هدست‌های گیمینگ ندارید.

مثل همه‌ی لوازم مخصوص بازی، هدست‌های گیمینگ هم قیمت زیادی دارند. طبیعتا همه‌ی ما دوست داریم که یکی از مدل‌های چندین میلیون تومانی ریزر، استیل سریز، هایپر ایکس یا سونی را داشته باشیم؛ ولی خرید چنین هدست‌های لوکسی برای اکثرمان امکان‌پذیر نیست. در مورد هدست گیمینگ هم مثل سایر گجت‌ها، انتخاب‌های زیادی در بازار وجود دارد. تنوع هدست‌ها در بازار از گوشی موبایل یا لپ‌تاپ هم بیشتر است؛ چراکه شرکت‌های بی‌نام‌ونشان چینی هم مدل‌های زیادی را وارد بازار کرده‌اند که با ظاهر جذاب و LEDهای رنگارنگ، کاربران را گول می‌زنند و به سمت خود می‌کشند.

همان‌طور که در ابتدا هم گفتیم، هدست گیمینگ جزو آن دسته محصولاتی است که حداقل دو-سه از آن استفاده می‌کنیم؛ بنابراین بهتر است مدلی باکیفیت را، چه از نظر کیفیت ساخت و چه از نظر کیفیت صدا تهیه کنیم. در ادامه، بهترین هدست های گیمینگ موجود در بازار ایران را در بازه‌های قیمتی مختلف معرفی می‌کنیم.


بهترین هدست گیمینگ تا 500 هزار تومان

تسکو TH 5154

پیشنهاد دادن هدست گیمینگ با چنین رقمی کار بی‌نهایت دشواری است. اگر می‌خواهید ۵۰۰ هزار تومان برای خرید هدست هزینه کنید، با دریایی از مدل‌های بی‌نام‌ونشان رو‌به‌رو خواهید شد که اکثرشان کیفیت پایین و ارزش خرید کمی دارند. شدیدا توصیه می‌کنیم که سمت هدست‌های بی‌نام‌ونشان نروید؛ چراکه حتی اگر ظاهر فریبنده‌ای داشته باشند، معمولا کیفیت ساخت پایینی دارند و زود خراب خواهند شد. در بین هدست‌های گیمینگ در این بازه قیمتی، «TH 5154 تسکو» را پیشنهاد می‌کنیم که کیفیت صدای خوب و کیفیت ساخت رضایت‌بخشی دارد. تسکو TH 5154 گوشی‌های نرمی دارد که به‌طور کامل دور گوش می‌نشیند؛ بنابراین در درازمدت باعث ایجاد گوش‌درد نخواهد شد. مهم‌تر اینکه روی گوشی‌های هدست، نور LED قرمزرنگی وجود دارد که قطعا جلوه‌ی ویژه‌ای به میز کامپیوترتان خواهد داد.


بهترین هدست گیمینگ تا یک میلیون تومان

رپو VH530

اگر می‌خواهید حداکثر یک میلیون تومان برای خرید هدست گیمینگ هزینه کنید، پیشنهاد می‌کنیم که «VH530 رپو» را تهیه کنید. صرف از نظر نورپردازی RGB زیبا، VH530 کیفیت صدای خوبی دارد و می‌تواند صدای ۷٫۱ کاناله فراگیر را شبیه‌سازی کند. این هدست برخلاف جثه‌ی عظیمش، وزن زیادی ندارد و می‌توانید ساعت‌ها از آن استفاده کنید. روی میکروفن VH530 دکمه خاموش و روشن کردن میکروفن هم وجود دارد تا بتوانید در صورت نیاز، هنگام بازی‌های آنلاین آن را خاموش کنید.


بهترین هدست گیمینگ تا 2 میلیون تومان

هایپر ایکس Cloud Stinger

اگر بیش از هر چیزی، به سبکی و راحتی هدست‌های گیمینگ اهمیت می‌دهید، «کلاد استینگر هایپر ایکس» انتخاب فوق‌العاده‌ای خواهد بود. این هدست کمتر از ۲۸۰ گرم وزن دارد و جزو سبک‌ترین هدست‌های گیمینگ به‌حساب می‌آید. به‌علاوه سری‌های هدست با بالشتک‌های نرم و امکان چرخش ۹۰ درجه‌ای، کمترین فشار را به گوش‌هایتان وارد می‌کنند؛ البته مواردی که گفتیم بدین معنی نیست که Cloud Stinger صرفا هدفونی ارگونومیک است و از نظر کیفیت صدا شرایط خوبی ندارد؛ درایورهای ۵۰ میلی‌متری این هدست کیفیت صدای خوبی را تولید می‌کنند. به همه این‌ها، میکروفن با قابلیت حذف صداهای مزاحم (NC) را هم اضافه کنید.


بهترین هدست گیمینگ تا 3 میلیون تومان

هایپر ایکس Cloud Alpha

«هایپر ایکس کلاد آلفا» بدون شک یکی از بهترین هدست‌های گیمینگ در رده‌ی سه میلیون تومان است. بدنه خوش‌ساخت و تمام فلزی کلاد آلفا این اطمینان را به شما می‌دهد که بتوانید سال‌ها از آن استفاده کنید و همیشه هم همراهتان داشته باشید. مثل کلاد استینگر، کلاد آلفا هم سری‌های با بالشتک‌های چرمی و بی‌نهایت نرم دارد تا بتوانید ساعت‌ها بدون خستگی از هدست استفاده کنید. با اینکه هدفون کلاد آلفا امکان تولید صدای فراگیر ۷٫۱ کاناله را ندارد، ولی صدای ۲٫۱ کاناله را با بیس زیادی تولید می‌کند تا بتوانید همه شلیک‌های بازی را با تمام وجود احساس کنید

خرید اینترنتی هایپر ایکس Cloud Alpha


بهترین هدست گیمینگ تا 4 میلیون تومان

استیل سریز Arctis 1

به عقیده اکثر وب‌سایت‌های مرجع در زمینه بررسی هدست‌های گیمینگ، «استیل سریز آرکتیس 1» بهترین هدست گیمینگ میان‌رده محسوب می‌شود. دلایل زیادی هم برای این موضوع وجود دارد. از نظر طراحی و کیفیت ساخت، Arctis 1 موارد زیادی را از مدل‌های لوکس و گران‌قیمت سری Arctis به ارث برده که برای نمونه می‌توانیم به طراحی، درایورها، بالشتک‌ها و میکروفن با قابلیت حذف نویز اشاره کنیم. می‌توانید با پرداخت مبلغی نزدیک به ۴ میلیون تومان، صدایی مشابه هدفون‌های رده‌بالا را تجربه کنید؛ البته استیل سریز برای کاهش قیمت هدفون در مقایسه با دیگر مدل‌های سری آرکتیس، ناچار به حذف یک سری موارد شده که از مهم‌ترینشان می‌توانیم به صدای ۷٫۱ کاناله فراگیر اشاره کنیم.


بهترین هدست گیمینگ تا 5 میلیون تومان

استیل سریز Arctis 5

«آرکتیس 5» مدل میانی از سری آرکتیس و مدل پیشرفته‌تر آرکتیس 1 محسوب می‌شود که علاوه‌بر همه خوبی‌های آرکتیس 1 مثل طراحی و کیفیت ساخت عالی، راحتی استفاده و ارگونومی گوشی‌ها و همچنین توانمندی میکروفن در حذف نویز اشاره کنیم؛ اما به‌جز این موارد، آرکتیس 5 پیشرفت‌های چشمگیری داشته است که برای نمونه می‌توانیم به دسترسی به نسل دوم فناوری صدای فراگیر DTS:X، تنظیمات جداگانه برای تک‌تک بازی‌ها، تنظیمات کامل برای اکولایزر صدا و میکروفن پیشرفته ClearCast اشاره کنیم. در نظر داشته باشید با اینکه استیل سریز Arctis 5 را می‌توانید به کنسول‌های بازی هم متصل کنید؛ ولی دیگر از امکانات پیشرفته مثل تنظیمات اکولایزر خبری نیست.


بهترین هدست گیمینگ تا 6 میلیون تومان

ریزر بلک شارک V2 پرو

اگر بودجه خود را تا حدود 6 میلیون تومان افزایش دهید، وارد قلمروی هدست‌های رده‌بالا و پرچم‌دار خواهید شد. با پرداخت هزینه‌ی حدود ۵٫۵ میلیون تومان، می‌توانید هدفون فوق‌العاده جذاب «ریزر بلک شارک V2 پرو» را تهیه کنید. مدل «پرو» با اینکه قیمت بیشتری در مقایسه با مدل معمولی دارد، ولی پیشرفتی بزرگ داشته و آن‌هم حذف سیم است. بلک شارک V2 پرو از فناوری Hyperspeed ریزر بهره می‌برد تا بتوان همان صدای باکیفیت، پایدار و بدون تأخیر مدل سیمی را بدون سیم تولید کند.

با اینکه بلک شارک V2 پرو را می‌توانید به کنسول‌های بازی هم متصل کنید، ولی در نظر داشته باشید که امکانات ویژه آن مثل صدای فراگیر و پشتیبانی از THX Spatial Audio فقط در صورتی فعال می‌شود که هدفون را به کامپیوتر متصل کرده و نرم‌افزار آن را نصب کنید. بلک شارک V2 پرو با یک بار شارژ کامل می‌تواند تا ۲۴ ساعت کار کند. به‌طورکلی، ریزر بلک شارک V2 پرو یکی از کامل‌ترین هدست‌های گیمینگ محسوب می‌شود که طراحی و کیفیت ساخت عالی، گوشی‌های ارگونومیک و از همه مهم‌تر، صدای فوق‌العاده‌ای را در اختیار گیمرها قرار می‌دهد.


بهترین هدست گیمینگ تا 7 میلیون تومان

ریزر Nari آلتیمیت

تا به اینجا بیشتر در مورد راحتی و کیفیت صدا صحبت کرده بودیم، ولی بد نیست بدانید که هدست‌های گیمینگ می‌توانند امکاناتی فراتر از آن‌ها هم ارائه دهند. شرکت ریزر با همکاری شرکت Lofelt که یکی از نام‌های شناخته‌شده‌ی ساخت موتور ویبره در گوشی‌های موبایل محسوب می‌شود، هدست گیمینگ «Nari آلتیمیت» را طراحی کرده است. بارزترین ویژگی Nari Ultimate را می‌توانیم موتور ویبره داخل گوشی‌های آن بدانیم. این موتورها فرکانس صدای بازی را دریافت کرده و آن‌ها به لرزش یا به‌اصطلاح، ویبره تبدیل می‌کند. ویبره با توجه به نوع و شدت صدا، بین گوش چپ و راست حرکت می‌کند تا علاوه بر صدای دقیق، حس قرار گرفتن در محیط بازی را به شما انتقال دهد. به‌جز بحث ویبره، کیفیت صدا و طراحی Nari Ultimate هم فوق‌العاده ارزیابی می‌شود و با یک‌بار شارژ کامل تا ۸ ساعت شارژدهی خواهد کرد.


بهترین هدست گیمینگ تا 10 میلیون تومان

استیل سریز Arctis 7P/7X

اگر بخواهیم بحث قیمت را کنار بگذاریم، سری Arctis 7 از شرکت استیل سریز را می‌توانیم بهترین هدست گیمینگ موجود در بازار ایران بدانیم. دو مدل «آرکتیس 7P» و «آرکتیس 7X» به‌طور اختصاصی برای کنسول‌های پلی استیشن و ایکس باکس طراحی شده‌اند؛ ولی بدین معنی نیست که نمی‌توانید از آن‌ها برای کامپیوتر هم استفاده کنید. هر دو مدل بی‌سیم هستند و صدایی عالی را در اختیارتان قرار می‌دهند. در هر دو مدل از بالشتک‌های نرم با طراحی ارگونومیک استفاده شده تا بتوانید ساعت‌ها بازی کنید، بدون اینکه گوش‌هایتان درد بگیرد یا عرق کند. در حقیقت، هدفون‌های سری آرکتیس ۷ به‌قدری ارگونومیک، راحت و سبک هستند که هنگام بازی، وجود آن‌ها را روی سرتان فراموش می‌کنید. به لطف بهره‌گیری از دانگل USB-C و همچنین تبدیل USB-A، می‌توانید هدست‌ها را به هر دستگاهی حتی گوشی اندرویدی خود متصل کنید. به همه این‌ها، شارژدهی ۲۴ ساعته و امکان تولید صدای بی‌نهایت باکیفیت و ۳۶۰ درجه فراگیر را هم اضافه کنید.


بهترین هدست گیمینگ برای PS4

سونی پلی استیشن پلاتینیوم

بهترین هدست گیمینگ برای کنسول پلی استیشن 4، هدست بی‌سیم رسمی سونی با نام «پلی استیشن پلاتینیوم» است. هدست گیمینگ رسمی سونی قیمت زیادی دارد، ولی بهترین مکمل برای پلی استیشن 4 محسوب می‌شود. درایورهای ۵۰ میلی‌متری این هدست، صدایی بلند و شفاف را تولید می‌کنند و از همه مهم‌تر اینکه صدا را به‌صورت ۷٫۱ کاناله و فراگیر در اختیارتان قرار می‌دهد تا بتوانید مکان دقیق دشمنانتان را تشخیص دهید. بد نیست اشاره کنیم که پلی استیشن پلاتینیوم با یک‌بار شارژ کامل حتی از دسته پلی استیشن 4 هم بیشتر شارژدهی می‌کند. حتی هنگام استفاده از پلی استیشن VR هم بتوانید از هدست پلاتینیوم استفاده کنید.


بهترین هدست گیمینگ برای PS5

سونی پالس 3D

پلی استیشن 5 دریایی از فناوری‌های صوتی پیشرفته را ارائه می‌دهد که مهم‌ترینشان، فناوری صدای سه‌بعدی Tempest 3D محسوب می‌شود. اگر می‌خواهید بهترین تجربه‌ی صوتی با کنسول بازی جدید سونی تجربه کنید، تنها انتخابتان هدست رسمی سونی برای پلی استیشن 5 با نام «Pulse 3D» است. پالس 3D طراحی مینیمال و زیبایی درست مثل خود کنسول پلی استیشن 5 را دارد و به‌طور کامل از فناوری صدای سه‌بعدی Tempest 3D پشتیبانی می‌کند. صرف از نظر از این فناوری، پالس 3D کیفیت صدای فوق‌العاده‌ای دارد و این امکان را در اختیارتان قرار می‌دهد تا حتی جزئی‌ترین صداها را بشنوید؛ البته که برای خرید هدست پالس 3D باید چیزی حدود ۳٫۵ میلیون تومان هزینه کنید.


بهترین هدست گیمینگ برای ایکس باکس

ایکس باکس Wireless Headset

چند ماه پیش، هدست رسمی مایکروسافت برای کنسول‌های نسل جدید معرفی شد. این هدست بی‌سیم فقط ۱۰۰ دلار قیمت دارد؛ البته فعلا در بازار ایران به تعادل نرسیده و با قیمتی نزدیک به چهار میلیون تومان به فروش می‌رسد. «ایکس باکس وایرلس هدست» گواهی دالبی اتموس هم دارد و تنظیمات کاملی شامل تغییر اکولایزر و تنظیمات فرکانس را در بخش Accessories کنسول ایکس باکس در اختیارتان قرار می‌دهد. طبق ادعای مایکروسافت، این هدست بی‌سیم با یک‌بار شارژ کامل می‌تواند تا ۱۵ ساعت شارژدهی کند.


هدفون گیمینگ یا هدست گیمینگ؟

اولین مرحله در خرید تجهیز صوتی عالی برای بازی، انتخاب بین هدفون و هدست است. برخی کاربران ترجیح می‌دهند میکروفن بازی را هم به‌صورت یکپارچه در کنار هدفون داشته باشند و به همین دلیل، هدست را انتخاب می‌کنند. برخی دیگر نیز میکروفن مجزا را ترجیح می‌دهند و به سراغ هدفون می‌روند. هدفون‌های گیمینگ، همان هدفون‌های عادی هستند که اغلب برای کاربران علاقه‌مند به موسیقی کاربرد دارند. این هدفون‌ها امکانات صوتی بسیار عالی دارند که نیازهای گیمر را هم به خوبی برطرف می‌کنند. هدفون‌های حرفه‌ای، قابلیت‌های صوتی همچون ارائه‌ی صدا با جزئیات بالا و عمق طبیعی در صدا را ارائه می‌کنند که انتخاب آن‌ها را برای تجربه‌ی عالی بازی، منطقی جلوه می‌دهد.

با وجود کیفیت بالای صدا در هدفون‌های حرفه‌ای، خبری از میکروفن در آن‌ها نیست. اغلب گیمرهای حرفه‌ای نیز برای کاربردهای گوناگون از استریم زنده تا ارتباط با هم‌تیمی‌ها در حین بازی، به میکروفن نیاز دارند. درنتیجه آن‌ها در صورت انتخاب هدفون به‌جای هدست، میکروفن جانبی نیز خریداری می‌کنند. برای انتخاب میکروفن مخصوص بازی نیز گزینه‌های متعددی پیش روی شما قرار دارد. پیشنهاد می‌کنم راهنمای خرید میکروفن استریم و پادکست را هم در زومیت مطالعه کنید.

از گیمرهای مشهوری که از ترکیب هدفون با میکروفن مجزا استفاده می‌کنند، می‌توان به نینجا اشاره کرد که از قهرمانان پاب‌جی و فورت‌نایت محسوب می‌شود. او هدفون Beyeredynamic DT 990 Pro را با هدفون Audio Technica AT2035 Cardioid Condenser ترکیب می‌کند و از محبوب‌ترین استریمرهای بازی هم به شمار می‌آید.

استفاده از هدفون به‌جای هدست، نقاط قوت و ضعف خاص خود را دارد. در صورت انتخاب ستاپ هدفون در کنار میکروفن مجزا، گزینه‌های متعدد حرفه‌ای در دسترس شما قرار دارد. می‌توانید بهترین و جدیدترین هدفون را با بهترین میکروفن ترکیب کنید و از کیفیت صدای بسیار بالا لذت ببرید. البته گزینه‌های بیشتر به معنای دردسر بیشتر در انتخاب کردن هم هست. همچنین هزینه‌های اولیه‌‌ی شما هم به خاطر انتخاب میکروفن مجزا، بیشتر می‌شود.

هدست گیمینگ، ترکیب هدفون و میکروفن و قابلیت‌های مخصوص بازی

هدست‌های گیمینگ برای کاربرانی که به دنبال تجربه‌ی یکپارچه هستند، انتخاب‌های خوبی به شمار می‌آیند. این هدست‌ها از میکروفن بهره می‌برند که در برخی نمونه‌ها امکان جدا شدن هم دارد. میکروفن آن‌ها نیز اغلب با قابلیت‌هایی خاص همچون حذف نویز یا دریافت صدا تنها از یک جهت عرضه می‌شود که کاربری را برای گیمینگ، بهینه می‌کند. هدست‌های گیمینگ همچنین قابلیت‌هایی مخصوص بازی دارند که استفاده از آن‌ها را خصوصا در بازی‌‌های آنلاین و رقابت‌های eSports جذاب‌تر می‌کند. قابلیت‌هایی همچون صدای فراگیر و کنترل‌های متعدد روی خود هدست، آن‌ها را به تجهیزاتی تکمیلی در دنیای بازی تبدیل کرده است.

از مزیت‌های هدست گیمینگ می‌توان به‌راحتی استفاده و تنظیمات اشاره کرد. این هدست‌ها به‌گونه‌ای طراحی می‌شوند که بدون نیاز به کمترین تنظیمات، با بازی هماهنگ شوند و همچنین راحتی استفاده و جابه‌جایی هم در طراحی آن‌ها لحاظ می‌شود. طراحی هدست‌های گیمینگ ابتدا با تمرکز زیاد روی زیبایی‌شناسی‌های دنیای بازی صورت می‌گرفت، اما گزینه‌های امروزی با طراحی‌های کلاسیک‌تر هم به فروش می‌رسند که هدست گیمینگ را به انتخابی مناسب برای کاربرد روزمره هم تبدیل می‌کند. خرید هدست گیمینگ برای کاربرانی که به دنبال هزینه‌ی بیشتر برای تجهیزات جانبی همچون میکروفن نیستند، تصمیمی منطقی به نظر می‌رسد.

از نقاط ضعف احتمالی هدست‌های گیمینگ می‌توان به ضعف کیفیت صدای آن‌ها نسبت به هدفون‌های مخصوص موسیقی در بازه‌ی قیمتی مشابه اشاره کرد. البته در سال‌های اخیر کیفیت هدست‌های گیمینگ هم به میزان قابل‌توجهی بهبود یافته است، اما به‌هرحال همیشه هدفون حرفه‌ای مخصوص موسیقی، کیفیت صدا و موسیقی بهتری نسبت به هدست مخصوص بازی دارد. در برخی موارد، کیفیت ساخت هدست گیمینگ هم به اندازه‌ی هدفون مخصوص موسیقی نیست. البته قطعا در نمونه‌های گران‌قیمت، گزینه‌هایی با کیفیت ساخت بسیار بالا هم به چشم می‌خورند.

در انتخاب هدست گیمینگ، حتی سبک بازی و بازی‌هایی که بیشتر انجام می‌دهید نیز اهمیت دارد. به‌عنوان‌مثال، گیمرهای حرفه‌ای بازی‌های بتل‌رویال، نیاز به هدست‌هایی با کیفیت بالا در صدای فراگیر دارند تا دشمنان را در موقعیت‌های گوناگون شناسایی کنند.

اهمیت پلتفرم بازی

پلتفرم گیمینگ یک گیمر، روی انتخاب بهترین هدست گیمینگ تأثیر دارد. گیمرها در دسته‌های متعدد از پلتفرم‌های ویندوز، ایکس ‌باکس، پلی ‌استیشن، نینتندو و در برخی موارد مک استفاده می‌کنند. با وجود اینکه اکثر هدست‌های گیمینگ با رابط ۳/۵ میلی‌متری امکان اتصال به همه‌ی پلتفرم‌ها را دارند، برخی از قابلیت‌ها شاید محدود به گزینه‌های نرم‌افزاری باشد که امکان بهره‌برداری از همه‌ی امکانات را در هنگام اتصال به کنسول بازی، غیرممکن می‌کند.

پلتفرم‌های ایکس باکس و پلی‌استیشن، گزینه‌های محدودی را ازلحاظ پشتیبانی در اختیار گیمرها قرار می‌دهند. برخی از هدست‌ها مخصوص این پلتفرم‌ها هستند و در اتصال به کامپیوتر شخصی یا کنسول بازی دیگر، همه‌ی قابلیت‌های خود را ارائه نمی‌کنند. به‌عنوان‌مثال هدست گیمینگ مخصوص پلی ‌استیشن ۴ در صورت اتصال به ایکس ‌باکس وان کار می‌کند، اما صدای فراگیر 7.1 را ارائه نخواهد کرد و تنها تجربه‌ی استریو را به همراه دارد.

هدست گیمینگ سیمی یا بی‌سیم

از فاکتورهای مهم در انتخاب هدست بازی که روی قیمت نهایی هم تأثیر دارد، می‌توان به رابط اتصالی هدست اشاره کرد. هدست‌های سیمی و بی‌سیم، هرکدام نقاط قوت و ضعف خاص خود را دارند که تأثیری مستقیم روی تجربه‌ی کاربری شما خواهند داشت.

هدست‌های سیمی اغلب با رابط ۳/۵ میلی‌متر عرضه می‌شوند. البته گزینه‌های USB هم در بازار وجود دارد. انتخاب هدست سیمی با هزینه‌ی کمتری همراه خواهد بود و در بازه‌ی قیمتی برابر، امکانات بیشتری را نسبت به گزینه‌های بی‌سیم در اختیار شما قرار می‌دهد. در خانواده‌ی هدست‌های سیمی،‌ گزینه‌های انتخابی هم بیشتر هستند و از انواع پایین‌رده تا پرچم‌دار را شامل می‌شوند. از مزیت‌های مشهود هدست‌های گیمینگ سیمی هم می‌توان به عدم نیاز به شارژ اشاره کرد که قطعا در طولانی‌مدت تأثیر زیادی روی راحتی استفاده دارد. احتمال آسیب دیدن اتصال سیمی، یکی از مهم‌ترین نقاط ضعف هدست‌های گیمینگ سیمی محسوب می‌شود. همچنین این هدست‌ها به خاطر نیاز به اتصال همیشگی به سیستم، تحرک گیمر را هم محدود می‌کنند و شاید برای همه‌ی کاربران جذاب نباشند.

هدست‌های بی‌سیم از اتصال بلوتوث یا دانگل وایرلس USB برای اتصال به پلتفرم بازی استفاده می‌کنند. این هدست‌ها محدودیت‌های کمتری دارند و خصوصا حرکت و جابه‌جایی گیمر را محدود نمی‌کنند. از طرفی با توجه به روندی که از سال ۲۰۱۶ در مسیر حذف جک ۳/۵ میلی‌متری از دستگاه‌ها شروع شد، هدست بی‌سیم احتمالا گزینه‌ای آینده‌نگرانه‌تر خواهد بود. امروزه شارژدهی هدست‌های بی‌سیم نیز بسیار بهتر شده است و می‌توان با خیال راحت ساعت‌ها از هدست بی‌سیم استفاده کرد. البته به‌هرحال نیاز به شارژ همیشه از نقاط ضعف هر تجهیز بی‌سیمی خواهد بود. به‌علاوه، این هدست‌ها قیمت بالاتری هم نسبت به نمونه‌های سیمی دارند و گزینه‌های انتخابی کاربر را محدود می‌کنند.

کیفیت ساخت

شاید مهم‌ترین فاکتور در انتخاب هدست گیمینگ (یا هر لوازم جانبی دیگر با مدت استفاده‌ی طولانی)، کیفیت ساخت باشد. هدست گیمینگ برای استفاده‌های چند ساعته خریداری می‌شود و کیفیت ساخت، روی دوام و همچنین راحتی استفاده‌ی کاربر، تأثیر زیادی دارد. به‌هرحال گیمر در مهم‌ترین لحاظ بازی و رقابت‌های خود به هدست نیاز پیدا می‌کند و اگر محصول خوبی استفاده نکند، احتمال خرابی یا آسیب دیدن در هنگام بازی قطعا تجربه‌ی او را مخدوش می‌کند.

گیمرهای حرفه‌ای، خرید هدست‌های مخصوص بازی با کیفیت بالا را سرمایه‌گذاری در روند کاری خود می‌دانند. هدست گیمینگ باکیفیت، بسیاری از چالش‌های مرسوم بازی کردن طولانی همچون درد گردن، گوش، آسیب به شنوایی و موارد دیگر را از بین می‌برد.

هدبندها یکی از مهم‌ترین قطعات هدست‌های گیمینگ هستند که باید با کیفیت بالایی ساخته شوند. در نمونه‌های حرفه‌ای، شاهد استفاده از فلز به‌عنوان فریم یا سیم‌کشی داخلی برای افزایش دوام هدبند هستیم. البته نمونه‌هایی با پلاستیک باکیفیت هم در بازار وجود دارند، اما کارشناسان پیشنهاد می‌دهند که تا حد امکان، از خرید هدست‌هایی با جنس کاملا پلاستیکی خودداری کنید. جنس پوشش هدبند که روی سر قرار می‌گیرد هم در راحتی استفاده اهمیت دارد. در نمونه‌های حرفه‌ای از فوم باکیفیت، مخمل، چرم مصنوعی و چرم طبیعی به‌عنوان پوشش هدبند استفاده می‌شود.

پوشش روی گوش یا ایرکاپ هدست گیمینگ از بخش‌هایی است که تأثیر مستقیمی روی تجربه‌ی کاربری دارند. این پوشش‌ها هم در انواع فوم، مخمل، چرم مصنوعی و چرم طبیعی ساخته می‌شوند و در هنگام خرید باید توجه زیادی به کیفیت آن‌ها و خصوصا بالشتک‌ها داشت. پوشش مخملی را می‌توان یکی از بهترین گزینه‌ها برای ایرکاپ دانست. البته برای دوام بسیار بیشتر، پوشش‌های چرمی پیشنهاد می‌شوند

فشاری که گوشی هدست به گوش شما وارد می‌کند، تأثیر زیادی روی تجربه‌ی بازی طولانی‌مدت دارد. بهترین راه برای اندازه‌گیری این فشار، استفاده‌ی آزمایشی از هدست مدنظر است. اگر از عینک استفاده می‌کنید، در هنگام تست هدست‌ها حتما آن را همراه خود داشته باشید. فراموش نکنید که فشار بسیار زیاد یا بسیار کم، هردو تجربه‌ی بازی شما را تخریب می‌کنند. اولی موجب آسیب رسیدن به گوشی و دومی موجب کاهش حس عمیق بازی می‌شود.

در خرید هدست‌های گیمینگ، باید توجه ویژه‌ای روی وزن آن‌ها داشته باشید. به‌هرحال این تجهیز برای مدت طولانی روی گوش و سر شما سوار خواهد بود و باید کمترین آسیب ممکن را به بدن وارد کند. البته فراموش نکنید که هدست‌های سنگین‌تر، دوام بیشتری دارند (گزینه‌های بی‌سیم نیز اغلب به خاطر استفاده از باتری، سنگین‌تر هستند). درنهایت، راحتی استفاده به خود کاربر بستگی دارد و تنها با تست کردن تجربه می‌توان بهترین وزن را برای هدست انتخاب کرد.

حذف نویز و صدای فراگیر

هدست‌های گیمینگ همگی از نوع دور گوشی هستند و حذف نویز پسیو یا اکتیو را به کاربر ارائه می‌کنند. ضعف در حذف نویز قطعا روی تجربه‌ی کاربری گیمر تأثیر دارد و باید هرچه بیشتر به دنبال گزینه‌هایی با حذف نویز عالی باشید. حذف نویز اکتیو اغلب کیفیت بالاتری دارد و منجر به حس عمیق‌تر در بازی می‌شود. فراموش نکنید که با اضافه شدن حذف نویز اکتیو (ANC) به قابلیت‌های هدست، قیمت آن افزایش می‌یابد.

صدای فراگیر را می‌توان یکی از مهم‌ترین قابلیت‌های هدست گیمینگ دانست. گیمرها خصوصا در بازی‌های آنلاین و چندنفره باید حسی کامل از صدای همه‌ی موقعیت‌های صحنه داشته باشند تا واکنشی هرچه سریع‌تر به حرکت‌ها نشان دهند. قطعا هدست‌های استریو برای تجربه‌ی عالی بازی مناسب نیستند. هدست‌هایی که صدای فراگیر 7.1 کاناله را به‌صورت طبیعی یا حتی مجازی‌‌سازی شده به کاربر ارائه می‌کنند، در صدر انتخاب‌های گیمر حرفه‌ای قرار می‌گیرند.

میکروفن و جزئیات دیگر

همان‌طور که گفته شد، گیمرها برای کاربری‌های گوناگون از استریم تا ارتباط با هم‌تیمی‌ها در بازی به میکروفن نیاز پیدا می‌کنند. هدست‌های گیمینگ با هدف ارائه‌ی بهترین کیفیت انتقال صدا طراحی می‌شوند، اما قطعا تجربه‌ی ضبط و انتقال صدا در نمونه‌های متفاوت با بازه‌های قیمتی متنوع، یکسان نخواهد بود. از گزینه‌های مهمی که در میکروفن هدست گیمینگ باید در نظر داشت، می‌توان به قابلیت حذف نویز و شفافیت هرچه بیشتر و حذف صدای محیط اشاره کرد. نوع قرارگیری میکروفن روی هدست و حتی قابلیت جدا شدن آن هم اهمیت زیادی دارد. درنهایت میکروفن‌هایی که از پوشش بهره می‌برند، کیفیت صدای بهتری را ارائه می‌کنند.

از فاکتورهای دیگر در انتخاب هدست گیمینگ می‌توان به طراحی اشاره کرد که البته باید در اولویت نهایی خرید قرار بگیرد. به‌هرحال اکثر کاربری‌های گیمینگ در محیط‌های بسته هستند و گیمر نیازی به استفاده از هدست در محیط‌های عمومی ندارد. از طرفی کاربرانی که به دنبال کاربری‌های چندگانه از هدست گیمینگ هستند، باید طراحی را هم مدنظر قرار دهند.

قابلیت تعویض و تعمیر هریک از قطعات و تجهیزات هدست گیمینگ، برای کاربران حرفه‌ای اهمیت پیدا می‌کند. آن‌ها هزینه‌های زیادی را برای خرید هدست متقبل می‌شوند و باید از تعمیر پذیری لوازم جانبی خود مطمئن باشند. فراموش نکنید که گارانتی و خدمات پس از فروش هم می‌تواند نقش فاکتور مهم را در خرید هدست گیمینگ ایفا کند.

 

[تعداد: 0   میانگین:  0/5]
مشاهده بیشتر

علی زمانی

نکسوس نیوز پر ببینده‌ترین مجله‌ی اینترنتی فارسی‌زبان در حوزه‌ی فناوری است نکسوس نیوز بهمن ماه 97 شروع به کار کرد و به منبع اخبار تکنولوژی، مقالات راهنمای خرید، بررسی محصول و مقالات تحلیلی تبدیل شد. نکسوس نیوز مورد اعتمادترین رسانه برای رویدادهای فناوری، بررسی گجت‌ها و پوشش نمایشگاه‌های داخلی و خارجی برای کاربران ایرانی است.نگاه بی‌طرفانه به رویدادهای داخلی و خارجی، نوشتن صریح و ساده و انتقال سریع رویدادها، ارزش‌های تیم صمیمی ما هستند و افتخار داریم که ماه به ماه نه تنها بر شمار مخاطبان ما افزوده شده بلکه نرخ حضور و درگیری شما با مطالب‌مان در قالب بازخوردها و نظرات هم رشدی بی‌وقفه داشته است. بلکه همچنان خواهد کوشید در عصر جدیدی از حیات کشورمان بیشتر و بهتر در قلب رویدادهای فناوری ایران و جهان حضور داشته باشد. با نکسوس نیوز همراه باشید تا با یکدیگر مرزهای جدیدی از حیات مدرن، شفاف و دوستانه دیجیتالی را تجربه کنیم. حالا ما این‌جاییم. آمده‌ایم چشم‌انداز فردا را برای‌تان ترسیم کنیم. با نکسوس نیوز فردای دنیای فناوری برای‌تان روشن‌تر می‌شود.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن
رفتن به نوار ابزار